Last minute meivakantie

Last minute meivakantie 2024 boeken.

De meivakantie is in 2024 van 27 april tot en met 5 mei, met advies om een tweede week er direct aan vast te plakken dus tot en met 12 mei. Een mooie periode om er een paar dagen tussen uit te gaan en te profiteren van een last minute mei aanbieding. Je kunt natuurlijk je vakantie mei 2024 al in maart of april boeken maar de echte voordeel last minutes komen pas een paar dagen tot 2 weken voor vertrek. Het is mogelijk een last minute meivakantie 2024 met hond te boeken. Op veel vakantieparken van bijvoorbeeld Landal, Roompot en Center Parcs is de hond welkom. In Vlaanderen is het begrip “meivakantie” vrijwel onbekend.


Wat te doen tijdens je last minute meivakantie?

Het kan in mei, net zoals in maart en april, prachtig weer zijn maar zonneschijn en temperaturen boven de 15 graden zijn ook in mei niet gegarandeerd. Het is dan ook verstandig om je meivakantie in Nederland niet al te vroeg vast te leggen. En dat geldt zeker voor actieve vakanties zoals fietsvakanties Nederland, wandelvakanties en zeilvakanties. Ongeveer 14 dagen voor 27 april kan het weer globaal voor een periode vooruit van 14 dagen voorspeld worden. Dat is het moment om een last minute vakantie Nederland te boeken waarbij je nog de keuze maken voor het boeken van een last minute bungalow op een bungalowpark met subtropisch zwembad of overdekt zwembad. Zeker een aanrader al je dan een last minute meivakantie met de kids boekt. Vind hier aanbiedingen op last minute bungalowparken.


meisje fiets met hond in de natuur

Last minute vakantie met bestemming buitenland

Géén zin om je last minute meivakantie 2024 in eigen land te vieren? Er zijn veel opties in het buitenland. Ook voor alleenstaande senioren of familie- of vrienden groepen. Je kunt bijvoorbeeld een last minute rondreis boeken of deelnemen aan een zonvakantie. Een last minute stedentrip boeken, is zeker ook een goed idee voor de maan mei. Echter als er kinderen mee op vakantie gaan, is zo een stedentrip waarschijnlijk een minder goed idee.Vliegvakanties zijn overigens het minst duurzaam. Als je een last minute vliegvakantie boekt, is dat een feit.


stedentrip samen

Duurzamere invulling van de meivakantie

Een wandel-, zeil- of fietsvakantie behoort zekere tot de categorie duurzame vakanties. Stedentrips waarbij je met de trein naar de plek van bestemming reist ook zeker. Het is tegenwoordig mogelijk een “groene stedentrip” te boeken. Je reist dan met de trein naar een bepaalde stad en overnacht in een duurzaam hotel. Niet iedereen vindt dit aantrekkelijk maar wel een alternatieve invulling van jouw te plannen meivakantie. Duurzame vakanties zijn in opkomst, misschien niet passend bij de ideale invulling van de komende meivakantie maar wel passend in de tijdsgeest. Meer plezier maken, minder vervuilen.