Vakantieveiling of last minute?

Je vakantie via een vakantieveiling boeken of gewoon last minute? Als je goedkoop op vakantie wilt, kan je op een reis bieden via één van de vele vakantieveilingen. Of je nu een all inclusive hotel arrangement, weekendje weg, ticket om een dagje uit te gaan of een verre reis wil boeken via een vakantieveiling kan je met een beetje geluk een goedkope vakantie of uitje bemachtigen.

Of dat altijd goedkoper is dan een last minute vakantie is de vraag. Het ligt er net aan hoe een veiling loopt, wat de aanbiedingen zijn en wie er bieden of je echt goedkoop op reis kan gaan. Maar het is net zo als de lotto, een loterij van de staatsloterij of een paarden race, spannend is het wel. Ga jij bieden op een vakantieveiling of kies je voor een last minute?

Vakantieveiling of lastminute

Vakantieveilingen, minder geschikt voor verre en lange reizen.

Als je een verre reis naar bijvoorbeeld Bali, Indonesië of Sri Lanka wilt maken en je deze reis moet voorbereiden, is het verstandig zo een avontuurlijke en verre reis via de reguliere weg te boeken.

Een vakantieveiling is meestal ook niet zo geschikt voor een groepsreis, single reis, cruise of samengestelde reis. Als je een reis op maat wilt boeken, is zelfs een last minute aanbieding niet in te passen. Een last minute aanbieding leent zich beter voor een verre reis, vakantiehuisje of cruise. Maar ook een single reis kan last minute. Je kunt gerust een last minute Bali, Curacao of Brazilië een 4 of 5 dagen voor vertrek nog boeken.

Vakantieveiling, ideaal voor dagje uit of weekendje weg.

Als je een goedkoop hotel, spa of dagje uit wil boeken, is een vakantieveiling een heel mooi medium. Om de hoogste bieder te zijn en de laagste prijs voor je dagje uit of weekendje weg te betalen, moet je wel slim zijn en weten hoe de werkwijze van een veiling is. Door bijvoorbeeld 10 minuten voor einde van de veiling pas een bod te doen, kan jij je uitje heel goedkoop verkrijgen.

Dan moet je natuurlijk wel heel alert zijn en alleen maar op een vakantie, weekendje weg of uitje bieden als de prijs laag is en de voorwaarden duidelijk en aantrekkelijk. Wees ook voorzichtig met “vanaf”aanbiedingen. Niemand geeft een reis of uitje gratis weg!

Super Lastminute Deals

Wanneer is een last minute vakantie goedkoper?

Als je een exclusieve of luxe reis wilt gaan maken, is het wachten op een last minute super deal vaak het beste. Profiteer van de aanbieding van de dag, last minutes die kort voor tijd geboekt kunnen worden en kijk vooral naar last minutes reizen met echte korting. Een echte last minute aanbieding is soms wel tot 40 % goedkoper.

Laat je echter bij super last minute vakantie aanbiedingen niet alleen verleiden door de lage prijzen. Kijk ook naar de kwaliteit van de reis en bijkomende kosten zoals luchthavenbelastingen en verplichte verzekeringen. Het gaat uiteindelijk om het totaalplaatje. Goedkoop is in de reiswereld niet altijd duurzaam. Wij hebben echter de beste last minute deals op deze site voor je verzameld. Zodat je goedkoop op reis kunt gaan en waar voor je geld krijgt. Jij bepaalt waar en bij wie je boekt. Wij geven je graag adviezen en tips. Een aanbieder van een dure vakantie moet tenslotte ook betrouwbaar zijn en een goede reputatie hebben.