Vliegvakantie en CO2 uitstoot compenseren

Kan je een vliegvakantie boeken en je CO2 uitstoot compenseren? Op last minute vakantie deals vind je altijd de goedkoopste vliegtickets, hotels en rondreizen. Met altijd de beste last minute aanbiedingen. Maar ook als je een last minute zonvakantie boekt en met het vliegtuig afreist naar een zonnige bestemming in een ver en warm land, doe je meer aan de steeds toenemende CO2 uitstoot en broeikasgassen. Gassen die de temperatuur op aarde doen stijgen. Gelukkig is er CO2 compensatie in de vorm van aanplant van bomen en kan jij de CO2 uitstoot door het vliegen gedeeltelijk of volledig compenseren.

vliegtuig co2 uitstoot compenseren

CO2 compensatie is een kwestie van enkele euro’s tot enkele tientjes.

Wie denkt dat het duur is om je CO2 uitstoot bij een autovakantie, vliegvakantie, wintersport vakantie of last minute cruise te compenseren, heeft het mis. Zelfs bij bijvoorbeeld een last minute Egypte of Zuid-Afrika kan je al compensatie kopen voor enkele tientjes. Jouw geld wordt geïnvesteerd in duurzame projecten die te maken hebben met bosbouw of groene energie. Net zoals groene stroom niet meer hoeft te kosten, is duurzaam reizen ook zeker betaalbaar. Over 50 jaar zullen er ongetwijfeld vliegtuigen zijn die op zonne-energie kunnen vliegen maar voor nu is dat nog toekomstmuziek. In die tussentijd kunnen we goedkoop en verantwoord op reis gaan.

Soms is de CO2 compensatie bij vliegreizen gratis.

Een aantal duurzame reisorganisaties zoals Pharos Reizen van de ANWB onderkennen het belang van het milieu en bieden geheel gratis CO2 compensatie aan als je een vliegvakantie bij hen boekt. En,… ook een grote reisorganisatie zoals TUI gaat voor duurzaam toerisme. Maar ook bij Green Seats bijvoorbeeld kan je vliegtickets met gratis compensatie van je CO2 boeken.

Super Lastminute Deals

Volgens sommigen is het een sigaar uit eigen doos. Wij denken dat als je een goedkope vliegvakantie of last minute rondreis boekt, je veel geld bespaart en een kleine bijdrage ten behoeve van het milieu een prima zaak is. Net zoals een Fair Trade banaan zinvol is, is vliegen met CO2 uitstoot zeker ook nuttig. Maak van je last minute vakantie een duurzame vakantie, de kosten zijn gering, het goede gevoel erover is groot!